Pridružite se nam na Facebooku!

Kontakt

Dom Hmelina, dom za starejše občane, d.o.o.

Koroška cesta 67a,

2360 Radlje ob Dravi 

Telefon: 02 88 70 370

Faks: 02 88 70 379

E-pošta: info@domhmelina.si

Informacije za sprejem:

Telefon: 02 88 70 378

GSM: 031 353 312 (od ponedeljka do petka)

E- pošta: janja.ramsak@domhmelina.si

Življenje v Domu ...

Petek, 2. april.

Zdaj pa že lahko rečemo, da so prazniki tukaj. Imamo pobarvana jajčka, pečeno potico, pripravljen je najboljši kos mesa, hren in drugi priboljški, ki bodo skrbno zleženi v košarico, da bodo prejeli blagoslov. Skupaj s stanovalci smo danes pobarvali jačka in spekli potico. Dišalo je po vseh oddelkih in tudi videti je čudovita. Vsi komaj čakamo nedeljo, da za velikonočni zajtrk vse dobrote poskusimo. 

 

Petek, 2. april.

S prvim pomladnim mesecem, so se v naš park naselile ptice, ki nas razveseljujejo z čudovitim petjem. Razveseljuje nas pa tudi vse ostalo rastlinje, ki se bohoti ob potkah tematsko senzoričnega parka. Pozdravljajo nas grede s cvetlicami in grmovnice forzicij, ki  v tem času najlepše cvetijo. Breskve že cvetijo, češnje, višnje in jablane pa komaj čakajo, da njihov cvet pokuka na plano ter se pokažejo našim stanovalcem. Veseli smo, da imamo možnost bivati v tako lepem okolju.

Okrasili smo tudi drevesce v parku, ki bo vse  mimoidoče opominjalo, da prihajajo prazniki.

 

PRVI VOZIČEK »OLDI« - V DOMU HMELINA

Ponosni in veseli smo, da smo s pomočjo donatorjev kupili voziček Oldi, ki  bo našim nepomičnim stanovalcem omogočal »aktivni sprehod« skozi tematsko senzorični park in okolico.

Še posebej smo ponosni, da smo s strani gospoda Verbovšek kot inovatorja in njegovega sina Klemna kot oblikovalca prejeli prvi izdelan voziček.

Voziček »Oldi« smo leta 2019 testirali in tako pomagali s svojimi predlogi in idejami pri razvoju le tega.

»Oldi« bo nepomičnim stanovalcem, ki jih sicer v tematsko senzoričen park vozimo na posteljah, omogočal še večjo interakcijo z ostalimi stanovalci in sodelovanje pri aktivnostih. Postelje niso primerne za daljšo vožnjo po parku, voziček »Oldi« pa bo to pomanjkljivost izboljšal.  Je lahko vodljiv in stanovalcu nudi udobnost. Z njim bomo nepomične stanovalce lahko popeljali tudi v kmečki del parka, kjer bodo lahko prisluhnili ptičjemu petju, uživali pod krošnjami dreves, šelestenju listja, kar pri posamezniku spodbuja notranji mir in občutek zadovoljstva.

To nam je  izziv in nova izkušnja, ki je samo potrditev, da nam je v Domu Hmelina mar tudi za ljudi, ki postanejo nepomični.

S svojim delom premikamo pomembne mejnike na področju skrbi za nepomične stanovalce, saj nam je zadovoljstvo in dobro počutje vseh stanovalcev bistvenega pomena.

 
Sprejem v Dom

Želite postati naš stanovalec?

S prihodom v naš Dom boste postali član naše številčne in pestre družine. Njeni člani smo med seboj različni, vendar vsi enaki.

 

Dokumentacija za sprejem: