(Kliknite na logotipe zgoraj)

 

  •           

Virtualni sprehod po Domu in parku!

(Premikanje je mogoče s klikanjem na miško ter utripajoče krogce.)

 

   

 

 Spletna stran je dostopna v brskalnikih: Mozilla firefox in Google chrome

                                                                                          

                                                                                     

                                                                                                                                                              


Pridružite se nam na Facebooku!

Kontakt

Dom Hmelina, dom za starejše občane, d.o.o.

Koroška cesta 67a,

2360 Radlje ob Dravi 

Telefon: 02 88 70 370

Faks: 02 88 70 379

E-pošta: info@domhmelina.si

Informacije za sprejem:

Telefon: 02 88 70 378

GSM: 031 353 312 (od ponedeljka do petka)

E- pošta: janja.ramsak@domhmelina.si

Življenje v Domu ...

Petek, 20. september.

V okviru strokovne ekskurzije so nas obiskali zaposleni iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah z gospodom Francem Imperl. Po pijači dobrodošlice so si ogledali naš Dom in park, predstavili smo jim tudi dobre prakse. Na koncu so se ob prigrizkih in pijači okrepčali ter nato nadaljevali s svojim izletom.

 

Četrtek, 19. september.

V Domu Hmelina Radlje ob Dravi že vrsto let in z različnimi aktivnostmi pomagamo pri soustvarjanju demenci prijaznega okolja. Smo tudi Demenci prijazna točka in Regijski koordinator Demenci prijaznih točk. Že nekaj let zapovrstjo, ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, organiziramo »Sprehod za spomin« ter tako o bolezni demenca osveščamo ljudi v lokalnem okolju. Sprehod smo pripravili tudi letos. Zbrali smo se v parku  Doma, si nadeli kape z napisom »Sprehod za spomin«,  otrokom iz Vrtca in Osnovne šole Radlje ob Dravi pa razdelili zastavice z istim napisom. Pridružili so se nam tudi predstavniki ŠENT - a in Centra za socialno delo Radlje ob Dravi.  Skupaj smo se odpravili do centra Radelj, kjer so se nam pridružili ljudje iz lokalnega okolja. Okrepčali smo se z kavo, čajem ter s sadjem in prigrizki.  Na stojnicah smo izvajali meritve pulza, krvnega tlaka holesterola in sladkorja. Obiskovalci so lahko prejeli koristne informacije, na voljo jim je bila tudi literatura o bolezni demenca. Odziv sodelujočih, mimoidočih in obiskovalcev je bil pozitiven, zato bomo  s tovrstnimi aktivnostmi nadaljevali in z osveščanjem odkrivali temne sence, ki jih v življenja posameznikov prinaša bolezen demenca.

Hvala vsem, ki ste pri sprehodu sodelovali in z nami oblikujete demenci prijazno okolje.


 

Torek, 17. september.

Gostili smo člane Društva upokojencev Zadobrova, Sneberje - Novo Polje. Sprehodili so se skozi naš park ter uživali ob ogledu. Po sprehodu so se okrepčali z jabolčnim sokom, ki ga pridobivamo iz jabolk, ki dozorijo v našem parku. Ob slovesu so se nam zahvalili za gostoljubje, mi pa smo jim poklonili naš zbornik, da se bodo lahko še ob prebiranju spominjali našega druženja.

 
Sprejem v Dom

Želite postati naš stanovalec?

S prihodom v naš Dom boste postali član naše številčne in pestre družine. Njeni člani smo med seboj različni, vendar vsi enaki.

 

Dokumentacija za sprejem: