Za stanovalce pripravljamo veliko kulturnih in zabavnih prireditev, ki jih izvajajo glasbene, gledališke skupine in posamezniki. Veliko prireditev je na voljo tudi zunanjim obiskovalcem.

 

V poletnih mesecih na dvorišču Doma izvajamo športne igre, večkrat pa tudi jutranjo telovadbo.  Organiziramo piknike za stanovalce (sladoledni piknik, palačinkin piknik, pečenje na žaru in kostanjev piknik). Enkrat letno pa izvedemo izlet.

Mesečno organiziramo praznovanje rojstnih dnevov, skupaj s stanovalci, ki so rojeni v tekočem mesecu.

Ko se lepo vreme prevesi v krajše dneve, stanovalcem omogočamo druženje ob ohranjanju ljudskih običajev, kot so: luščenje fižola, kožuhanje koruze, trenje orehov... V okviru delovne terapije pa organiziramo različne krožke. Na oddelkih se stanovalci animirajo s peko peciva in izdelovanjem dekoracije.

Stanovalcem je na voljo tudi dobro založena knjižnica.

Priljubljene so bralno pogovorne urice, ki potekajo v sodelovanju s krajevno knjižnico.

Skozi vse leto življenje v našem Domu bogatijo obiski prostovoljcev, ki krajšajo čas našim stanovalcem s pogovorom in sprehodom. Z različnimi aktivnostmi pa z nami sodelujejo in omogočajo medgeneracijsko druženje otroci iz lokalnih Osnovnih šol in vrtca.


V Domu delujeta skupini za samopomoč "Moj Prijatelj" in "Spominčice".

Na oddelkih dnevno poteka skupinska telovadba. Za težje pokretne stanovalce dodatno poskrbimo z vajami, ki jih glede na njihove sposobnosti prilagaja fizioterapevtka. Velik pomen dajemo tudi bazalni stimulaciji.

V domski kapeli tedensko poteka maša.

Zeliščni vrt,  stanovalci urejajo s pomočjo zaposlenih, zeli ki jih daje v zimskem času uporabljamo za ohranjanje zdravja in pripravljamo čaje, namaze, tinkture, mazila.

Naše spretne stanovalke v okviru kuharske skupine poskrbijo, da v dobri goveji juhi zadišijo domači rezanci.

Veliko  nam pomeni, da so vse aktivnosti dobro obiskane, saj nam nasmeh in zadovoljstvo na obrazih naših stanovalcev pomenijo največ.