DOM HMELINA, Dom za starejše občane, d.o.o., se nahaja v neposredni bližini Radelj ob Dravi stran od mestnega vrveža, v bližini ustanov, ki stanovalcem omogočajo neposredno vključevanje v okolje.

Dom je svoja vrata odprl leta 2008.

Ko vstopimo skozi velika vhodna vrata, ki so ob lepem vremenu obsijana s soncem, pridemo v recepcijo, kjer imajo stanovalci možnost druženja in posedanja tako z svojci kot z drugimi sostanovalci, na voljo je bife, kjer je mogoče dobiti tople in hladne napitke. V tem prostoru je tudi jedilnica. Stanovalci imajo na obeh straneh recepcije možnost izhoda na teraso.

V Domu zagotavljamo socialno oskrbo ter zdravstveno nego, ki je namenjena osebam starejšim od 65 let. Poleg ostalih storitev nudimo tudi možnost začasnih namestitev, nakupa kosil, malic in večerij (tudi dietnih), obroke  dostavljamo na dom.  Kapaciteta Doma je 152 stanovalcev, ki se jim glede na lastne želje in psihofizično stanje ponudi namestitev v enoposteljnih ali dvoposteljnih sobah, ki so klimatizirane in opremljene z lastnimi kopalnicami in sanitarijami ter priključki za internet, CATV in telefon. Manjše število stanovalcev pripomore k boljšemu individualnemu pristopu, toplini in domačnosti. Velik poudarek dajemo strokovni obravnavi stanovalcev, ki so oboleli za demenco ter njihovim bližnjim, ki ob tem doživljajo stisko in potrebujejo usmerjanje in pomoč.

Ob zadovoljevanju osnovnih potreb  organiziramo tudi različne dejavnosti, ki pozitivno vplivajo na dobro počutje naših stanovalcev. Zavedamo se, da je prihod v Dom za vsakega starostnika prelomnica v življenju, zato se trudimo ohranjati in vzdrževati socialno povezanost naših stanovalcev tudi z ljudmi iz domačega in lokalnega okolja.

 

 

POSLANSTVO:

Poslanstvo Doma Hmelina d.o.o. je strokovno izvajanje socialne oskrbe in zdravstvene nege, ki sta individualno naravnani željam in potrebam stanovalcev. Z vrednotami, kot so spoštovanje, toplina, srčnost in inovativnost, v našem domu ustvarjamo domače okolje. Naš cilj je celovita skrb za starejše, ki bivajo v Domu in za tiste, ki želijo pomoč na domu. Veliko pozornosti namenjamo nepomičnim stanovalcem in ljudem, ki so zboleli za boleznijo demenca.  Poslanstvo Doma je tudi medgeneracijsko sodelovanje, povezovanje z lokalno skupnostjo, ljudmi v lokalni skupnosti in širše. Z dodatnimi aktivnostmi, inovativnimi pristopi in načini dela vplivamo na zadovoljstvo in višjo kvaliteto življenja vseh stanovalcev.

 

VIZIJA:

Dom Hmelina d.o.o. bo postal eden najbolj kakovostnih domov v Sloveniji in širše. Prepoznan bo po kvalitetnem delu, ustvarjanju dobrih delovnih pogojev za zaposlene, spodbujanju inovativnosti, inovativnem mišljenju, razvoju in implementaciji dobrih praks za izboljšanje bivanja stanovalcev ter po osveščanju ljudi o bolezni demenca v lokalnem okolju in širše.

 

 Predstavitev v sliki ...